L-Ornitin aminosav

Az L-Ornitin azokhoz az aminosavakhoz tartozik, amelyek minden emberi szervezetben természetesen jelen vannak, és nagyon fontosak testünk számára. Támogatja a nitrogén-monoxid képződését, amely elengedhetetlen a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. Ez az aminosav része a karbamid ciklusnak, de nem része a fehérjének.

A szervezet az L-Ornitint olyan anyagként használhatja, amelynek köszönhetően más anyagokra képes lebomlani, például az enzimeknek köszönhetően L-argininné alakul át. Az olyan fehérjék számára is nagy jelentőséggel bír, amelyek védelmet nyújtanak az izomszövet számára.

Az L-Ornitin aminosav hatásai és felhasználása

Az ornitin segít a növekedési hormon termelésében, és lehetővé teszi a nitrogén ellátást és megtartását az izmokban. Továbbá védi a májat, mivel az ornitin a fő toxikus elemet, az ammóniát, karbamidra alakítja át. Az L-Ornitin jó hatással van a sebgyógyulásra, és segíti az immunitás növelését, mivel az ornitinból arginin képződik, amely védi a csecsemőmirigyet. A fehérvérsejtek termelését is segíti. Az L-Ornitin közkedvelt táplálékkiegészítő különösen a sportolók között, mert elősegíti az izomnövekedést. Fontos megjegyezni, hogy az L-Ornitin a szervezetben más aminosavakra, mint például a prolin vagy a citrullin prekurzorként hat. A hulladék sejtek felbomlását is segíti.

Az L-Ornitin aminosav mellékhatásai

Az L-Ornitin a gyakorlatban néhány mellékhatással is rendelkezik, bár pozitív tulajdonságai túlsúlyban vannak. Gyakrabban okozhat herpesz típusú gyulladást. Súlyosabb káros mellékhatás a cukorbetegségnél jelentkezhet, ezért konzultáljon szakemberrel az L-Ornitin használatával kapcsolatban.

Előfordulása az élelmiszerekben

Marhahús
Marhahús

Az L-ornitin, más aminosavakhoz hasonlóan, különösen a magokban és a vörös húsban fordul elő. Továbbá a tejtermékekben, halakban és a tojásban.

Az L-Ornitin adagolása

Ha az L-Ornitint por formájában tervezi táplálék kiegészítőként használni, soha ne lépje túl az ajánlott maximális adagot.

Az L-Ornitin és az erekció

Mivel az L-Ornitin szerepet játszik az arginin kialakulásában, ami elősegíti a lágyrész vérkeringését is, ezáltal az ornitin támogatja a férfi erekciót is.

You May Also Like

About the Author: Somogyi ErikaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..